Tagtik

"Derde shot van Moderna-vaccin helpt tegen gevaarlijke varianten"

Krijgen we met z'n allen weldra drie inspuitingen met het coronavaccin van Moderna in plaats van twee? Die kans bestaat aangezien uit de eerste testen blijkt dat een extra shot meer becherming biedt tegen de Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse varianten van het coronavirus.

Uit de eerste gegevens van kleinschalige proeven met mensen blijkt dat een derde dosis van ofwel het huidige coronavaccin of een experimenteel nieuw vaccin de immuniteit verhoogt tegen de Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse varianten van het coronavirus. Dat meldt farmaceut Moderna.

De eerste gegevens zijn afkomstig van een proef met veertig proefpersonen waarbij zowel de bestaande injectie van Moderna werd getest als een versie die werd ontwikkeld om bescherming te bieden tegen de Zuid-Afrikaanse variant van Covid-19. De injecties, gegeven aan vrijwilligers die eerder twee keer waren ingeënt met het Modernavaccin, versterkten ook antilichamen tegen de oorspronkelijke versie van Covid-19, aldus Moderna. Daarnaast bestudeert Moderna ook een injectie die zowel het nieuwe als het bestaande vaccin combineert.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren