Tagtik

FBI ving dodelijkste seriemoordenaar ooit

Samuel Little had al een gevangenisstraf van driemaal levenslang gekregen en had dus duidelijk niets meer te verliezen. De Amerikaanse moordenaar besloot dan ook open boek te spelen. Hij biechtte prompt negentig (!) andere moorden op.

Dat maakte hem toen in één slag een van de belangrijkste seriemoordenaars van de VS. De FBI onderzocht elke zaak individueel en komt nu met een schrikwekkende clonclusie: Samuel Little is de grootste seriemoordenaar die ooit in de VS heeft rondgelopen.

De FBI vond immers al bewijzen voor 50 van de 93 moorden die Samuel opbiechtte. Hij sloeg tussen 1970 en 2005 toe in minstens veertien Amerikaanse staten. De 79-jarige man had het vooral op Afro-Amerikaanse of latinovrouwen gemunt. Zijn slachtoffers waren steeds jonge vrouwen uit arme wijken, die meestal verslaafd waren aan drugs of drank. Hij pikte hen op straat op of in een bar, sloeg ze in elkaar en wurgde hen.

Samuel Little werd in 2012 aangehouden voor drugsgerelateerde feiten, zijn DNA kon toen plots aan drie moorden gelinkt worden, waarvoor hij driemaal tot levenslang werd veroordeeld.

De FBI hoopt nog meer moordzaken die Little bekende te kunnen oplossen en deelt daarom de verhoorvideo’s, een dertigtal schetsen van slachtoffers (door Little zelf getekend in de gevangenis) en oude foto’s van Samuel Little.

De Amerikaanse seriemoordenaar stierf uiteindelijk op 80-jarige leeftijd in het ziekenhuis.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren