Tagtik

Filip Dewinter betrokken bij schermutseling

De Antwerpse politie heeft een proces-verbaal opgesteld nadat Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter dinsdag in een schermutseling met een voorbijganger is verzeild geraakt. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet geheel duidelijk aangezien Dewinter en de voorbijganger beide een andere versie van de feiten lieten optekenen.

"Ik was onderweg naar mijn kantoor toen ik op de fiets aan een kruispunt moest wachten. Ik kreeg wat verwensingen en beledigingen naar het hoofd, maar dat ben ik wel gewoon", zegt Dewinter. "Ik heb die man genegeerd, maar hij is mij gevolgd tot aan mijn kantoor op de Amerikalei. Dan heb ik wel gereageerd en wat zaken teruggeroepen. Uiteindelijk begon die man mij echt te bedreigen en heeft hij mij geduwd . Maar de politie was er heel snel bij."

De betrokkene was de 29-jarige Oussama Siyahya. Hij deed een andere versie van de feiten uit de doeken bij de politie. "Wij passeerden elkaar toen hij mij beledigde. Dan heb ik inderdaad wat dingen teruggeroepen. Eens Dewinter aan zijn kantoor stond, deed hij teken dat ik naar daar moest komen. Ik dacht dat hij zich wilde excuseren. Maar in de plaats daarvan greep hij mij vast, stampte hij en duwde hij mij tegen een geparkeerde wagen. Ik ben een week werkonbekwaam."

De politie stelde een pv op, de camerabeelden uit de buurt zullen samen met eventuele getuigenissen klaarheid moeten scheppen over wat er zich precies heeft afgespeeld.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook Filip Dewinter)

Ook dit kan u interesseren