Tagtik

Foetus van 18 centimeter ontdekt in haar hoofd

Een eenjarig meisje leed aan een zeldzame afwijking: ze leefde met haar "parasitaire tweeling" in haar hoofd. 

Een fenomeen dat resulteert in de abnormale ontwikkeling van het embryo in de andere baby. In veel gevallen vinden artsen het niet al te moeilijk om de foetus, die zich meestal in de buik van het kind bevindt, te verwijderen, meldt het mediakanaal Linfo.re. De foetus kan zich ook in het scrotum of de thorax nestelen. Deze aangeboren afwijking komt voor bij één op de 500.000 baby's en er zijn 18 gevallen bekend van foetussen die zich in de schedel nestelen. 

Het meisje in kwestie woonde in China. De aanwezigheid van deze parasitaire tweeling beïnvloedde haar dagelijks leven enorm. Volgens Linfo.re was haar ontwikkeling vertraagd en was haar hoofd aanzienlijk opgezwollen. Tragisch genoeg was het kind niet in staat om op te staan en leed het aan incontinentie. Om haar toestand te verlichten besloot het medische team een craniotomie uit te voeren. 

Tijdens die operatie stuitten de artsen bij het openen van de schedel van het kind op een 18 centimeter lange foetus, die nog niet volledig gevormd was. Het "had een ruggengraat en botten, het had zelfs ogen en haar, handen en voeten". 

Twee weken na de operatie stierf het arme meisje. Haar hersenen waren te erg beschadigd. Of het nu genetisch, milieu- of pesticidegerelateerd is, de oorzaak van de ziekte blijft een mysterie voor gezondheidsdeskundigen. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Linfo.re/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren