Tagtik

'Grote vaccinatiehonger bij 16- en 17-jarigen'

Al meer dan 6.000 16- en 17- jarigen hebben zich reeds voor een coronavaccin in België aangemeld op de reservelijst QVAX. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Normaal gezien worden de 16- en 17-jarigen pas gevaccineerd als alle volwassenen hun eerste prik hebben gekregen in ons land. Sinds gisteren kunnen ze zich echter al inschrijven op QVAX, waardoor ze sneller aan de beurt kunnen komen.

Die strategie blijkt een succes te zijn, zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). "De vaccinatiehonger is groot, ook bij 16- en 17-jarigen. Zij zullen uitgenodigd worden wanneer er openstaande sloten in een vaccinatiecentrum zijn. Men zal uiteraard eerst de mensen afwerken die zijn uitgenodigd in de oudere bevolkingsgroepen."

Daarnaast hebben ook ruim 30.000 18- tot 40-jarigen zich reeds geregistreerd om een vaccin van Johnson en Johnson te krijgen. Hiervan is maar één prik nodig. Ons land voerde recent een leeftijdsgrens van 41 jaar in voor Johnson en Johnson na de dood van een jonge vrouw die was ingeënt met J&J en een bloedklonter kreeg. Omdat het om een zeer zeldzame bijwerking gaat, besloot de Vlaamse overheid echter dat mensen jonger dan 41 vrijwillig kunnen kiezen voor Johnson en Johnson.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren