Tagtik

Hoe konden twee tienerzussen verdrinken in zelfde hotelzwembad?

Twee Franse zussen van respectievelijk 16 en 19 jaar oud waren samen met hun ouders en nog twee andere kinderen op vakantie in een hotel op het Griekse vakantie-eiland Rhodos. Hun vakantie eindigde echter in een complete tragedie. Hotelgasten zagen immers plots het lichaam van de jongste zus bewegingsloos drijven in het water. Deze tragedie gebeurde in de zomer van 2019.

De hulpdiensten snelden ter plaatse naar het hotel ten zuidoosten van Rhodos en namen het slachtoffer in allerijl mee naar het ziekenhuis. Het meisje kon echter niet meer gered worden en stierf. Pas toen de ambulance al opnieuw vertrokken was in het hotel, zagen omstaanders plots ook het lichaam van de 19-jarige zus op de bodem van het zwembad liggen. Ook zij bleek verdronken te zijn.

In de Griekse media onthult de moeder van de Franse slachtoffers dat haar dochters niet konden zwemmen. Op bewakingsbeelden is te zien dat ze eerst in het minst diepe van de drie zwembaden zaten, maar kennelijk besloten ze later om ook het diepste te proberen. Deze overmoed werd hen fataal.

De badmeester en manager van het hotel werden meegenomen door de politie en ondervraagd. Volgens badgasten was er op het moment van het tragische voorval wel degelijk een opzichter aanwezig, maar was deze voortdurend op zijn smartphone bezig.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren