Tagtik

"Influencer van God" binnenkort heiligverklaard

Carlo Acutis, een Italiaanse tiener die in 2006 stierf aan leukemie, wordt binnenkort heiligverklaard door paus Franciscus vanwege zijn toewijding aan het katholieke geloof en zijn vermeende wonderen. 

Acutis ligt opgebaard in Assisi in een sarcofaag, waar je hem kunt zien liggen, gekleed in jeans en een sweater. Ook via een livestream kan "de influencer van God" worden bewonderd. Zijn verhaal inspireert velen, niet alleen jongeren, en zijn sarcofaag is een populair bedevaartsoord.

Tijdens zijn leven had hij al een grote invloed en maakte hij onder meer een website over mirakels en deed hij aan vrijwilligerswerk. Volgens paus Franciscus zijn twee mirakels toe te schrijven aan Acutis: de genezing van een jongetje met een alvleesklierafwijking in Brazilië en die van een Costa Ricaanse studente in Firenze die een hersenbloeding kreeg na een fietsongeval.

Acutis stierf in 2006 aan leukemie en zijn lichaam werd 13 jaar later opgegraven. Zijn lichaam was nog heel goed bewaard. Het werd gebalsemd en voorzien van een siliconen masker. Hij wordt de eerste millennial die heilig wordt verklaard.

(Fausto by Tagtik/Source: NYT, Corriere della Sera/Illustration picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren