Tagtik

Instrumenten Wim Soutaer en band gestolen en reeds te koop aangeboden

In de nacht van 7 op 8 juni werd ingebroken in een bestelwagen in de Processiestraat in Ternat. De bestelwagen behoort toe aan zanger Wim Soutaer en en zijn band 'Soulbrothers'.

De inbraak vond plaats na een optreden. De dief of dieven wisten duidelijk waar ze mee bezig waren. Ze namen immers hun tijd om de bestelwagen open te breken en gingen uiteindelijk aan de haal met drie gitaren, drie keyboards, een pedalboard van de muzikanten van de Soulbrothers en een digitaal mengpaneel van Studio Haifax. De waarde van de gestolen instrumenten wordt op 25.000 euro geschat.

Deze week heeft een persoon al één van de gestolen gitaren proberen te verkopen aan een pandjeshuis in de buurt van Wevelgem. De persoon meldde dat er nog andere spullen waren die hij kon verkopen. Toen de uitbater een identiteitsbewijs vroeg, ging de verkoper weg. Aan de hand van de foto’s die Wim Soutaer op het internet had gedeeld, herkende de uitbater van de winkel de gestolen gitaar. De politie gaat nu de camerabeelden bekijken om de verdachte op te sporen.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren