Tagtik

Kleuterjuf gefilmd terwijl ze kind (3) slaat en vloeistof over hoofd giet

In Frankrijk is consternatie ontstaan nadat beelde opdoken vanuit de kleuterschool Frères-Voisins in het 15e arrondissement van Parijs. Op de video is te zien hoe een kleuterjuf een een driejarige leerling in de rug sloeg en vervolgens vloeistof over haar goot. 

De ouders van het meisje, dat vorige week pas voor het eerst naar school ging, dienden een klacht in bij de politie. Het parket van Nanterre opende een vooronderzoek.

Het driejarige meisje vertelde na afloop van de eerste schooldag dat de juf haar in de rug had geschopt, maar de moeder dacht dat het meisje waarschijnlijk overdreef omdat een eerste schooldag altijd een emotionele gebeurtenis is. 

Maar toen de moeder de dag nadien haar dochter opnieuw ging afhalen op school, werd ze benaderd door een andere ouder. Die moeder toonde haar een video van de dag voordien. Op de beelden is te zien hoe het meisje aan het huilen was, waarna ze hard op de rug werd geslagen door een volwassen vrouw. De leerling werd vervolgens in de hoek gezet, waarna de leerkracht een product op het meisje goot. “Doet het goed zo?”, zou de leerkracht gevraagd hebben.

De hallucinante scène werd gefilmd door de moeder van een andere leerling. De lerares zou zich op dat moment niet bewust zijn geweest van haar aanwezigheid en van het filmen.

De bewuste leerkracht zou al 10 jaar les geven op de kleuterschool.

De lerares in kwestie werd op 6 september ontvangen door de schooldirecteur en de districtsinspecteur. De vrouw zou de feiten hebben toegegeven en excuseerde zich bij de familie. Ze staat intussen niet meer voor de klas, maar dinsdag riep de minister van Onderwijs Nicole Belloubet op tot het openen van een tuchtprocedure en tot de onmiddellijke schorsing van de lerares. Er werd een strafrechtelijk onderzoek en een administratief onderzoek gestart, wat kan leiden tot een tuchtraad.

(FVDV for Tagtik/Source: BFMTV/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren