Tagtik

Krachtige storm op komst

Het gaat donderdag flink regenen en waaien: het KMI vaardigt code geel uit voor wind voor het hele land en voor regen voor het zuiden van het land.

"De actieve regenzone die donderdag over ons land trekt zal gepaard gaan met een vrij krachtige tot krachtige wind (5 tot 6 Beaufort), aan de kust zelfs zeer krachtig (7 Beaufort)", zo meldt het KMI op zijn website. "De meest intense windstoten zullen in de namiddag en avond voorkomen en op veel plaatsen rond de 80 of 90 km/u liggen, en zeer tijdelijk plaatselijk 100 km/u of meer met storm tot zware storm op de Belgische Noordzee."

De waarschuwing voor wind geldt van donderdag 15 uur tot 23 uur.

Voor het zuiden van het land komt daar ook nog eens een waarschuwing voor regen bij. Die geldt al van woensdag 15 uur tot donderdag 23 uur.

"De gecumuleerde neerslag over 24 uur kan tussen 10 en 20 mm bedragen in het centrum en noorden van het land, en tussen 20 en 40 mm of lokaal meer ten zuiden van de Samber en Maas", zo klinkt het. "Over de hele episode (woensdagmiddag tot donderdagavond) kunnen de accumulaties tussen 15 en 25 mm liggen in Vlaanderen en tussen 25 en 40 mm ten zuiden van Samber en Maas, tussen 40 en 60 mm over de zuidelijke hellingen van de Ardennen (Semois-bekken)."

Aan de kust neemt de stad Oostende alvast zijn voorzorgen en roept op om onnodige verplaatsingen te vermijden en niet te gaan wandelen in bossen en parken.

(Fausto by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren