Tagtik

"Liever Covid Safe Ticket dan minder tafels"

De horeca zet zich schrap voor de maatregelen die eventueel genomen gaan worden gezien de felle stijging van de huidige coronacijfers. Horeca Vlaanderen hoopt dat het niet zover zal komen dat een coronapas nodig is om op café of restaurant te gaan, maar heeft dat dan nog altijd liever "dan minder tafeltjes of, godbetert, een verplichte sluiting", aldus Matthias De Caluwe bij Het Nieuwsblad.

Een nieuwe sluiting moet volgens hem absoluut worden vermeden, zeker met de feestdagen over twee maanden. Om die sluiting te vermijden heeft Horeca Vlaanderen zelfs al een winterplan klaar.

Volgens dat plan kan iedereen naar binnen als ze een Covid Safe Ticket hebben, op het terras is dat niet nodig. Afhalen kan met een Covid Safe Ticket of met een mondmasker. Medewerkers kunnen in de horeca aan de slag met een Covid Safe Ticket of met een mondmasker.

"Capaciteitsbeperkende maatregelen zoals een maximaal aantal mensen per feest, anderhalve meter afstand tussen de tafels of, in het ergste geval, een tijdelijke sluiting, dat gaat echt niet meer. Dat kunnen onze ondernemers niet meer aan, nu alle reserves uitgeput zijn", aldus De Caluwe nog.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren