Tagtik

"Misschien tijd voor een nieuwe expertengroep"

Thomas Gevaert, de covoorzitter van de artsenvakbond, ziet ook in de aanpak van de vierde golf van coronabesmettingen opnieuw "veel paniek en weinig visie", zo verklaart hij in een interview met Het Laatste Nieuws. Volgens hem moet er misschien een nieuwe expertengroep komen om de politiek te adviseren.

Eerder schreef hij in de Artsenkrant al een opiniestuk. Bij zijn collega's hoort hij vaak een ander geluid dan wat te horen is bij het "kransje virologen, biostatistici en infectiologen dat al anderhalf jaar de crisis becommentarieert": die bekijken volgens hem "corona nogal eng".

Gevaert vindt dat het moment misschien is gekomen voor een nieuwe expertengroep, want ook nieuwe experten die aan de GEMS werden toegevoegd, zoals een gezondheidseconoom, een motivatiepsycholoog of een expert kinderarmoede, wegen nog niet genoeg door op de ingrepen die vooral op de korte termijn zijn gericht.

De nieuwe expertengroep moet er dan "eentje (zijn) die de zaken wat breder bekijkt en een visie op lange termijn ontwikkelt. Zowel voor de maatschappij als voor de zorgsector." Volgens Gevaert legt de coronacrisis nu immers ook bloot dat de zorgsecter al jaren kampt "met structurele personeelstekorten en hoge werkdruk" die er al was nog voor er sprake was van corona.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren