Tagtik

'Nieuw jaar 2 uur vroeger inzetten om Overlegcomité te verschalken'

Volgens de huidige coronamaatregelen moeten horecazaken op 31 december om 23.00 uur de deur sluiten. Dat zou betekenen dat er dus niet gezellig samen kan geklonken worden op het nieuwe jaar. Tenzij het Overlegcomité van 22 december daar alsnog anders over beslist.

Bij feestzaal Waerboom in Groot-Bijgaarden hebben ze alvast besloten om zelf het heft in eigen handen te nemen en een garantie op een spetterend aftelmoment te bieden. Het nieuwe jaar zal er immers twee uur vroeger ingezet worden.

“Om tien uur ‘s avonds tellen we af. Om middernacht lukt niet, want volgens de huidige maatregelen moeten we dan al een uur gesloten zijn”, vertelt uitbater Tamara Coppens bij Ring Tv.

Een creatieve oplossing die waarschijnlijk ook in vele andere horecazaken zal toegepast worden. “We catapulteren onszelf naar een andere tijdszone en gaan om tien uur het nieuwe jaar vieren. Op die manier kunnen we om elf uur de avond mooi beëindigen en de mensen met een feestgevoel naar huis sturen. Tenzij de overheid iets anders beslist”, zegt Tamara Coppens van Waerboom.

(Skwadra by Tagtik/Source: Ring Tv/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren