Tagtik

'Nu ook telewerken op je vakantiejob'

De zomervakantie komt eraan en dat betekent voor heel wat tieners en twintigers een extra centje bijverdienen door een vakantiejob uit te voeren. Door de coronapandemie zal dit voor sommige studenten echter vanop afstand gebeuren.

Al een derde van alle studenten deed al dan niet voltijds aan telewerk de afgelopen maanden. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging van hr-bedrijf Randstad bij duizend studenten. "Bedrijven laten niet alleen thuiswerk toe voor studenten die reeds voordien werkten in het bedrijf, maar zelfs voor nieuw startende studenten", meldt Randstad-woordvoerder Wim Van der Linden in een persbericht. Het merendeel van de studenten gaat aan de slag als magazijnier (12 %), kassier(ster) (11 %) en administratief bediende (8 %). Omdat de logistiek een pak meer werk had in coronatijden, stijgt magazijnier van de derde naar de eerste stek.

De coronacrisis zorgt er wel voor dat minder studenten vorig jaar aan het werk gingen. Van de bevraagde studenten deed 76 procent betaald werk tegenover 84 procent vorig jaar. Zowel in de zomer als de rest van het jaar was er een daling.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - VRT NWS/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren