Tagtik

Loop je er ook verloren bij tijdens je vakantie? Hier is jouw oplossing!

Loop je in het weekend, bij het thuiswerken of tijdens vakantieperiodes soms wat verloren rond in huis? Dat is heus niet ongewoon. De vaste dagelijkse structuur die we zo gewoon zijn, is ons immers ontnomen. Maar wat je zeker kan helpen om wat meer houvast te krijgen, is een ochtendroutine.

Vele mensen zijn hun evenwicht wat kwijt wanneer ze niet moeten gaan werken of van thuis uit moeten werken. Als je elke dag alles eruit wilt halen wat er in zit en ook echt elke dag efficiënt wil zijn, is het verstandig om een ochtendroutine te hebben. Dat is eigenlijk een stappenplannetje dat je dagelijks in de ochtend herhaalt om mentaal én fysiek fris aan de dag te starten boordevol energie.

Hier vind je een voorbeeld van zo'n ochtendroutine:
- Opstaan om 6:30
- Een groot glas water leegdrinken dat je de avond voordien had klaargezet.
- Aan de wastafel wat water in je gezicht gooien en 5 maal bewust in- en uitademen zonder je ademhaling te veel te sturen.
- 10 minuten buikspier oefeningen (youtube filmpje) en 50x opdrukken
- Tijd voor persoonlijke hygiëne en zelfzorg: heerlijk douchen, tanden poetsen/flossen etc. etc.
- De innerlijke mens voeden: een gezond en gevarieerd ontbijt klaarmaken (eiwitten, koolhydraten en een “groene smoothie”?)
- Tien minuten in een boek lezen om de éénpuntfocus te triggeren.
- Tijd voor koffie en starten met werken.

Het is belangrijk dat je jouw eigen ochtendroutine opstelt waar jij je goed bijvoelt. Deze mag uiteraard wat uitdagend zijn, maar moet vooral bij jou passen. Met een dagelijkse dosis zelfdiscipline om de routine bewust uit te voeren, zal je al na enkele dagen merken dat je veel meer energie hebt en die verdwaasde gevoelens wat kwijt bent gespeeld.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren