Tagtik

"Omikron bijna zeker niet ernstiger dan delta"

Dokter Anthony Fauci, de Amerikaanse immunoloog die het Witte Huis adviseert tijdens de coronacrisis, deed dinsdag een hoopvolle uitspraak: volgens hem is het bijna zeker dat de nieuwe omikronvariant van het coronavirus niet ernstiger is dan de deltavariant.

De wetenschapper deed zijn uitspraak op basis van de eerste bevindingen over de nieuwe variant, maar zei wel dat het nog weken zal duren om een echt oordeel te vellen over de ernst van de nieuwe variant. Volgens Fauci is de omikronvariant duidelijk zeer besmettelijk, maar is het bijna zeker dat de nieuwe variant minder hospitalisaties met zich brengt.

Fauci stelde nog dat we meer besmettingen in andere landen dan Zuid-Afrika, waar de nieuwe variant doorbrak, moeten zien om echt te kunnen oordelen over de ernst van de omikronvariant.

"Het worstcasescenario is dat het niet alleen zeer besmettelijk is, maar ook leidt tot ernstige ziekte en er een nieuwe golf van besmettingen komt die niet wordt tegengehouden door het vaccin of eerdere besmettingen", zo zei hij nog. "Ik geloof niet in dat worstcasescenario, maar je weet natuurlijk nooit."

(Fausto by Tagtik/Source: AFP/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren