Tagtik

Ook gedaan met buiten roken in Vlaanderen?

Vlaams Parlementsleden Maaike De Rudder en Katrien Schryvers (CD&V) willen dat de sigaret volledig uit het straatbeeld verdwijnt in Vlaanderen. Dat zeggen ze naar aanleiding van de Werelddag zonder Tabak.

“Zien roken, doet roken. Wie nooit begint met roken op jonge leeftijd, rookt meestal ook niet op latere leeftijd”, klinkt het. Er geldt vandaag reeds een rookverbod in openbare binnenruimtes, zoals openbare gebouwen, scholen en het openbaar vervoer. Maar De Rudder en Schryvers stellen voor om ook publieke buitenruimtes rookvrij te maken, al zeker plaatsen waar veel kinderen en jongeren komen.

“Geen sigaret meer in het straatbeeld”, klinkt het. “Door dit nu al te doen voor zones waar veel kinderen en jongeren komen, vermijden we niet alleen dat jongeren passief meeroken, maar ook dat ze door rookgedrag te zien ook zelf de stap zetten en beginnen met roken. Willen we ervoor zorgen dat er echt een rookvrije generatie komt dan moeten we resoluut de plaatsen waar in het openbaar wordt gerookt inperken”, besluiten De Rudder en Schryvers in een gezamenlijk persbericht.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren