Tagtik

Oorlog op komst in de Verenigde Staten?

Staat de Amerikaanse samenleving voor een implosie? Met minder dan twee maanden te gaan voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen lijkt het erop dat de bevolking meer dan ooit verdeeld is.

Volgens analisten leidt de kandidatuur van Donald Trump tot een grotere bezorgdheid onder de bevolking. Mensen vrezen dat een mogelijke herverkiezing het begin van een burgeroorlog zou betekenen. 


Uit een onderzoek naar wapenbezit over de hele wereld, gepubliceerd door de Washington Post, blijkt dat er in de Verenigde Staten nu meer wapens dan mensen zijn. Gaat het dan te ver om te denken dat een burgeroorlog kan losbarsten? De vraag is niet zo verrassend. Uit de resultaten van een enquête van Business Insider die in 2020 werd gepubliceerd, bleek dat Amerikanen toen dachten dat er al een koude burgeroorlog was uitgebroken, meldt The Daily Digest.

Nog beangstigender is dat veel Amerikanen - een derde van de bevolking - in 2021 zeiden dat gewelddaden tegen de regering “soms gerechtvaardigd” waren. En is het niet verrassend om te horen dat deze opvatting veel wijdverspreider was onder Republikeinen? 

Bij de presidentsverkiezingen van 2020 wilde de overgrote meerderheid van de mensen die op Donald Trump stemden dat hun staat zich zou afscheiden van de Unie, volgens een enquête van het Centre for Policy Studies van de Universiteit van Virginia. Volgens dezelfde enquête vond 41% van de aanhangers van Biden dat het “tijd was om het land te verdelen”. 

En als klap op de vuurpijl gelooft de helft van de Amerikanen onder de 30 en in de stemgerechtigde leeftijd dat de democratie in hun land “kapot” is. Dit werd in december 2021 onthuld door het Institute of Politics aan de Kennedy School van Harvard.

(PP with Manon Pierre - Source : The Daily Digest - Illustration : Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren