Tagtik

'Opgepast voor je juwelen met het gebruik van alcoholgel'

Huwelijksplatform House of Weddings in Sint-Martens-Latem waarschuwt ervoor dat pure alcoholgel juwelen stevig kan beschadigen.

Desinfecterende handgel is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Maar overmatig gebruik kan je juwelen beschadigen, waarschuwt Huwelijksplatform House of Weddings bij Radio 2. "Zowel het materiaal van je ring als de stenen erin kunnen beschadigd raken als je te veel agressieve gels en zeep gebruikt", legt Iris Decreus van House of Weddings uit.

Een simpele oplossing ligt echter voor de hand. "Maak er een gewoonte van om je trouwring uit te doen voordat je je handen wast of ontsmet", klinkt het advies. "Maar dan mag je niet vergeten om je ring terug aan te doen. Want mensen durven een trouwring al eens te verliezen, wanneer ze hem uitdoen", lacht Decreus. Vooral witgouden ringen blijken gevoelig te zijn voor de alcoholgel. Sommige juwelen, zoals witgouden ringen, hebben een deklaag van rodium. "Het herhaaldelijk gebruik van handgel zorgt ervoor dat die laag verdwijnt."

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren