Tagtik

Overlegcomité: dit ligt op tafel

Vrijdagochtend komt het Overlegcomité, de bijeenkomst van alle regeringen van België, (online) samen om zich te buigen over extra maatregelen in de strijd tegen de snelle toename van het aantal besmettingen met het coronavirus.

In het parlement verklaarde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke donderdag al dat er ingegrepen zal worden in alle sectoren: in het onderwijs, de vrije tijd en het professionele leven. Een kort overzicht van de mogelijke nieuwe maatregelen.

- Cafés en restaurants worden niet gesloten, maar krijgen wellicht een sluitingsuur om middernacht en aan tafel mogen we maximaal met vier personen zitten, tenzij een gezin uit meer personen bestaat.

- Het nachtleven gaat op slot: discotheken gaan dicht en ook evenementen binnen, zoals concerten en fuiven, worden verboden. Theaters en bioscopen zouden wel openblijven.

- Huwelijksfeesten en begrafenissen mogen doorgaan, voor privéfeesten zou ook niets veranderen, al adviseert coronacommissaris Pedro Facon hier toch enige beperking.

- Indoorsporten mogen blijven doorgaan, maar wel zonder publiek.

- In het onderwijs zou weinig veranderen, maar zouden uitstapjes verboden worden. De experten van de Risk Management Group zijn voorstander van een afkoelingsweek net voor de examens om besmettingen terug te dringen.

- Winkelen zouden we opnieuw alleen moeten gebeuren.

- Het telewerken wordt mogelijk volledig verplicht.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN, Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren