Tagtik

Prins Laurent is gul voor dakloze diereneigenaars

De Stichting Prins Laurent zal dierenartsen de straat opsturen om daklozen met een gezelschapsdier te helpen tijdens de wintermaanden.

Het is zeker niet gemakkelijk om je trouwe viervoeter de juiste zorgen te geven wanneer je geen dak boven je hoofd hebt. Zeker tijdens de wintermaanden vormt dat een enorme uitdaging. Door de coronacrisis is er tevens geen opvang mogelijk voor daklozen met hun gezelschapsdier. De Stichting Prins Laurent erkent dit probleem en gaat daarom zelf de straat op en biedt de daklozen met een gezelschapsdier onder andere een thermos, een herbruikbare zak voor hondenbrokken, een thermisch deken voor hen en een thermische mat voor hun dier. Daarnaast zullen de dierenartsen de gezondheidstoestand van de dieren ook zo kunnen opvolgen.

Dankzij vzw Hartelijke Handelaars zullen ze bij de deelnemende handelszaken hun thermos gratis kunnen bijvullen en er even kunnen opwarmen met hun viervoeter. Daarnaast roept de Stichting op om herbruikbare zakken voor hondenbrokken te naaien of poepzakjes te doneren.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren