Tagtik

Prof doet racistische uitspraken in les: Universiteit Antwerpen overweegt stappen

Twee lesgevers hebben tijdens een hoorcollege plantkunde van de Universiteit Antwerpen op 24 mei racistische uitspraken gedaan over studenten en jongeren van Marokkaanse origine.

“Neem bijvoorbeeld de joods-orthodoxe gemeenschap. Dat is gewoon een heel gesloten gemeenschap en dan heb je er ook geen last van. Want die gaan naar hun eigen scholen. Maar dat is dan zogezegd asociaal en geen integratie. Maar zou het niet gemakkelijker zijn dat het een beetje gescheiden blijft? Want nu moeten wij heel de tijd ons onderwijs aanpassen”, zei één van de professors.

Ook verwijzen de lesgevers naar een incident met Brusselse jongeren dat onlangs de media haalde. “Sowieso van Noord-Afrikaanse afkomst, maar dat durven ze waarschijnlijk niet zo te zeggen. Zulke verhalen zal je namelijk nooit horen over joods-orthodoxe jongeren. Het zijn altijd dezelfden.”

Een leerling filmde de les en het filmpje met de opvallende quotes werd online gezet.

Een woordvoerder van de Universiteit Antwerpen noemt de uitspraken totaal onaanvaardbaar en meldt dat het universiteitsbestuur zal zich nu buigen over de te nemen stappen.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN - De Standaard - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren