Tagtik

Pukkelpop gered dankzij vaccinatie 16- en 17-jarigen?

Als alles in de vaccinatiestrategie de komende weken volgens plan verloopt en tegen midden juli alle 18-plussers gevaccineerd zijn, is de kans groot dat ook 16- en 17-jarigen deze zomer al gevaccineerd zullen kunnen worden tegen het coronavirus. Dat klinkt als welgekomen muziek in de oren van de organisatie van Pukkelpop.

Pukkelpop staat laat op de festivalkalender en wordt elk jaar rond het derde weekend van augustus georganiseerd. Omdat tegen dan alle 18-plussers al zeker één keer ingeënt zullen zijn en de 16- en 17-jarigen snel zullen volgen, opent dat zeker perspectieven voor Pukkelpop. Onder bepaalde voorwaarden zal er zeker iets mogelijk zijn om tegemoet te komen aan de vele jongeren die door alle coronabeperkingen een zware tijd achter de rug hebben, klinkt het hoopvol voor alle jonge muziekliefhebbers in ons land.

Wanneer deze groep jonge mensen voldoende beschermd zal zijn, valt momenteel moeilijk te voorspellen. "We moeten er ook enorm voor oppassen dat deze groep niet opnieuw de motor van de verspreiding van virussen naar andere kwetsbare groepen wordt", waarschuwt infectioloog Peter Messiaen bij TV Limburg. Het biedt zeker perspectief voor de organisatoren van Pukkelpop, oordeelt de infectioloog van het Jessa Ziekenhuis. In welke vorm en onder voorwaarden Pukkelpop eventueel zou kunnen doorgaan, is nog niet bekend. Dat zal de oveheid immers moeten bepalen. Massabijeenkomsten met duizenden of tienduizenden aanwezigen zullen komende zomer immers nog niet kunnen plaatsvinden, stelt Messiaen. "Het zal zeker niet zijn zoals we het gekend hebben in 2019 en de voorgaande jaren", klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Source: TVL/Illustration picture: Facebook Pukkelpop)

Ook dit kan u interesseren