Tagtik

Regenbuien op komst

Woensdag is het gedeeltelijk bewolkt met overwegend middelhoge en hoge wolkenvelden. Lage wolken kunnen over de zuidelijke hellingen van de Ardennen hangen. Het weer blijft over het algemeen droog tot halverwege de middag, met een kleine kans op buien in de Ardennen. Aan het einde van de namiddag wordt het bewolkt en nadert een gebied met vrij actieve regen ons land vanuit Frankrijk. Het is duidelijk zachter met maxima van 14 graden in de hoge Ardennen tot 19 graden in de regio's dicht bij Frankrijk. De wind zal over het algemeen matig zijn uit het oosten tot zuidoosten. Dat meldt het KMI.

Woensdagnacht trekt eerst een actieve regenzone over ons land richting Nederland en Duitsland. Vrij snel wordt het opnieuw droger vanuit Frankrijk met opklaringen. In de Ardennen kan lage bewolking nog voor wat lichte regen of motregen zorgen. De nacht is zacht met minima van 10 graden in de Ardennen tot 13 of 14 graden in Vlaanderen. De wind is over het algemeen matig, ruimend van zuidzuidoost naar zuidzuidwest.

Donderdag begint de dag op vele plaatsen grijs met lage bewolking en over het Ardense reliëf lokaal ook mist. Vervolgens verschijnen er wat opklaringen maar globaal gezien blijft de bewolking overheersen en is er kans op een lokale bui. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden. Er staat een zwakke tot matige zuidelijke tot zuidoostelijke wind. Nieuwe vrij intense regen zou de volgende nacht het zuiden van het land kunnen bereiken.

Vrijdag zal er na een korte pauze opnieuw (soms intense) regen vanuit Frankrijk ons land binnenvallen. Het weer wordt koeler met maxima van 11 tot 16 graden. De wind is matig tot soms vrij krachtig en tijdelijk oostelijk tot noordoostelijk.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren