Tagtik

Rousseau: testbeleid moet strenger

Als het van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau afhangt, zal er in de zomer strenger getest worden op het coronavirus. In 'De zevende dag' verduidelijkt Rousseau dat hij voorstander is van de versoepelingen van de coronamaatregelen, maar dat de daaraan gekoppelde randvoorwaarden strikter moeten worden ingevuld. "Nu is dat allemaal een beetje te laks.", klinkt het. De socialist pleitte ook nog voor een strenger testbeleid.

"Soms denk ik dat ik nog de enige ben die het belang van de gezondheidszorg verdedigt in het Overlegcomité.", zo verklaarde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) eerder deze week. Zijn partijvoorzitter gelooft dat niet. "Frank staat niet alleen. Al zullen veel mensen na het Overlegcomité van dinsdag toch wel grote ogen hebben getrokken. Als je ziet hoeveel er plots kan.", zegt Rousseau. "Ik ben niet tegen versoepelingen. Ik vind het belangrijk, ook als jonge gast, dat er dingen mogelijk zijn. Maar tegelijk zijn er toch vragen of alles op een veilige manier kan.", klinkt het.

De socialist vindt dat de randvoorwaarden rond de versoepelingen nu te laks en te slordig is. "Die moeten strikter ingevuld worden, anders moeten we met zijn allen terug naar binnen. Ook het testbeleid moet trouwens strenger. ", zegt hij in 'De zevende dag'. Zo wil Rousseau dat testen verplicht worden voor zomerkampen - iets wat op dit moment alleen "aanbevolen" is. Rousseau wil die test opleggen en zal dat ook doen in de kampen die hij zelf mee organiseert. "Zo niet dreig je besmettingen die vandaag op scholen gebeuren, rechtstreeks in de kampen te injecteren.", zegt hij.

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) tweette meteen na de uitspraken van Rousseau dat de protocollen voor de jeugdkampen wel degelijk tot in de puntjes zijn voorbereid.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT)

Ook dit kan u interesseren