Tagtik

Stevige straf voor Club Brugge-directeur Vincent Mannaert

Vincent Mannaert is dinsdag door de politierechtbank veroordeeld tot een geldboete van 3.200 euro, een rijverbod van drie maanden en medische en psychologische proeven als hij zijn rijbewijs daarna terug wil krijgen en een alcoholslot voor een periode van één jaar.

De algemeen directeur van voetbalclub Club Brugge werd op 26 augustus van vorig jaar in Oostende betrapt met 2,44 promille alcohol in zijn bloed.

Het is al de derde maal dat Mannaert voor dronken rijden wordt verordeeld. In 2011 werd hij al twee keer veroordeeld voor rijden onder invloed. Daarbij reed hij zelfs een keer een woning binnen. Hij kreeg toen een rijverbod van een maand en een boete van 1.100 euro. Maar in 2017 verscheen hij opnieuw voor de rechtbank.

Het lijkt erop dat Mannaert deze keer toch enige vorm van schuldbesef heeft. Zo stortte hij 1.500 euro aan het fonds Emilie Leus – een fonds opgericht door de vader van Emilie Leus, een 18-jarig meisje dat werd doodgereden door een beschonken chauffeur. De grote man bij Club Brugge deed ook vrijwilligerswerk in een ziekenhuis en liet een alcoholslot installeren. Daarnaast laat hij zich behandelen om zijn probleem aan te pakken. "De testen lopen perfect. Af en toe hebben mensen wat hulp nodig", zei zijn advocaat Walter Van Steenbrugge.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren