Tagtik

Twee nijlpaarden in Antwerpse Zoo hebben corona

In de zoo van Antwerpen zijn twee nijlpaarden besmet met het coronavirus. Het is onduidelijk hoe de dieren besmet zijn geraakt, want de verzorgers van de dieren vertoonden recent geen symptomen van een coronabesmetting.

Vorig jaar werden alle zoogdieren in ZOO Antwerpen in samenwerking met Universiteit Antwerpen nog getest op het coronavirus. Toen bleek geen enkel dier positief. Deze keer blijken nijlpaarden Hermien (41 jaar) en Imani (14,5 jaar) wel besmet.

De besmetting werd ontdekt door de alerte dierenarts Francis die merkte dat de nijlpaarden snotjes uitproestten. Hij liet die testen op bacteriën en ook op COVID-19. Het nationaal diergeneeskundig laboratorium Sciensano bevestigde de besmettingen van de twee dieren.

Volgens dierenarts Francis van de Antwerpse Zoo zijn bij dieren alleen gevallen van een coronabesmetting gemeld bij mensapen en katachtigen.

Het gebouw van de nijlpaarden is gesloten voor bezoekers. Voor de verzorging van de dieren gelden nu extra veiligheidsmaatregelen: de verzorgers van de nijlpaarden dragen mondmaskers en veiligheidsbrillen en komen zo weinig mogelijk in contact met andere dierenverzorgers in de dierentuin.

(Fausto by Tagtik/Source: ATV, Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren