Tagtik

U hebt momenteel een dipje? Volledig normaal!

We kennen het allemaal: het miezerige herfstweertje, het vallen van de bladeren, de najaarsmoeheid … Hierbij komt dan nog eens die verwarrende coronatijd die voor een extra dip zorgen. Wat kunnen we nu doen tegen die vervloekte blues?

Start met je te focussen op wat je allemaal wel kan en mag doen! De volgende zaken zijn immers helemaal niet afgelast of verboden:

-geniet van de herfstgroenten
De herfst biedt ons een rijkdom aan lekkere groenten: pompoen, pastinaak … Deze geven ons extra energie! Durf te experimenteren in jouw keuken! Waarom niet eens pastinaakfrietjes? Of pompoenwafels? Google eens en je vindt héél wat receptjes.

-wandelen
Ga liefst buiten wandelen in de natuur, al is het maar 10 minuutjes. Achteraf voel je zeker het effect.

-filmpje bekijken
Wees niet te streng wat de ‘schermtijd’ betreft in deze periode. Dit kan en mag nu wat meer dan anders, ook voor je kids.

-spelletjes spelen
Haal op zolder die (vergeten) spelletjeskoffer maar van onder het stof. Monopoly, scrabble … als je het maar SAMEN kan doen met iemand of met het hele gezin.

-uitslapen
Ook dit kan en mag! En doe het vooral zonder je schuldig te voelen!

-Verras iemand
Bak eindelijk eens die lekkere boekweitpannenkoeken, bananenpannenkoekjes, wortelcake … en trek er mee naar iemand die dit zeker verdient: een (vergeten) buur, een vriend uit het verleden, die vriendelijke juf van je (klein)kids … Dit doet beide partijen goed en het brengt ons brein tot rust.

-wees dankbaar
Voor de mooie natuur waar we gratis van kunnen genieten, voor de blije gezichten van kinderen, voor het lekkers uit de keuken, voor de wuivende hand van de buurman …

Haal diep adem, stop met piekeren, kijk wat je allemaal nog kan en mag doen … en GENIET!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren