Tagtik

UFO's gespot in Brazilië: wat is er aan de hand?

Bijna 30 documenten met getuigenissen van piloten van luchtvaartmaatschappijen zijn onlangs gepubliceerd door de nationale archieven van Brazilië. 

De bewuste piloten verklaren dat ze verschillende vreemde fenomenen hebben waargenomen in de lucht boven het zuiden van het land, vooral boven de staten Santa Catarina en Rio Grande do Sul. In april beweerde één van de piloten een stilstaande UFO te hebben gezien toen hij zich klaarmaakte om te landen in Porto Alegre, meldt het mediakanaal Linfo.re. Volgens zijn waarnemingen varieerde het object in kleur, soms wit, soms oranje. Volgens de piloot zag hij het 4 keer in dezelfde week. In januari, in de nacht van de 21e, meldde een andere piloot dat hij 4 of 5 objecten met knipperende witte lichten had gezien. Hij benadrukte dat deze objecten geen satellieten of ruimtevaartuigen konden zijn. In februari 2023 meldde een derde piloot dat hij een “bal” door de lucht zag bewegen met “tien keer de snelheid van een verkeersvliegtuig”. In 2014 werden min of meer vergelijkbare meldingen gedaan, waaronder die van een piloot die een “uitwijkmanoeuvre” moest uitvoeren bij het naderen van een lichtgevende UFO. 

Volgens NASA, die de zaak serieus neemt, zijn deze verschijnselen “gebeurtenissen aan de hemel die niet wetenschappelijk kunnen worden geïdentificeerd als vliegtuigen of bekende natuurverschijnselen”. Maar volgens astrofysicus David Spergel zijn sommige van deze waarnemingen perfect verklaarbaar. In de meeste gevallen blijken het drones, vliegtuigen, ballonnen, meteorologische verschijnselen, etc. te zijn. Feit blijft echter dat in sommige gevallen geen logische verklaring kan worden gegeven.  

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Linfo.re/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren