Tagtik

Uitbraak Indiase variant in woonzorgcentrum: gevaccineerd persoon overleden

Dat de Indiase coronavariant lelijk huis kan houden worden nog maar eens pijnlijk duidelijk. In een woonzorgcentrum in Borsbeek zijn drie personen besmet met deze variant vastgesteld. "Eén persoon is reeds overleden, ondanks een vaccinatie.", zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Morgen wordt iedere bewoner in het woonzorgcentrum getest. "De besmette personen verblijven in isolatie en het woonzorgcentrum heeft een bezoekersstop ingesteld in afwachting van de resultaten van de ruimere testronde.", zegt Moonens.

Opmerkelijk is dat alle bewoners reeds gevaccineerd zijn. "Het is afwachten wat de verdere testronde laat zien over de verspreiding van de Indiase variant over deze doelgroep. Het is niet de eerste keer dat we een uitbraak zien in een woonzorgcentrum waar al gevaccineerd was. Ook van andere varianten zien we sporadisch kleine uitbraken optreden. Ook hier is de uitbraak beperkt, al zorgt de Indiase variant voor ongerustheid, omdat we daar maar weinig van weten.", klinkt het.

Ook na vaccinatie kan je besmet raken, maar vaccinatie beschermt wel tegen complicaties en overlijden. "We moeten hier ook wel bij blijven vermelden dat we in een oudere doelgroep zitten waar overlijdens helaas vaker voorkomen. Dus het is niet uit te sluiten dat deze persoon niet door de Indiase variant overleden is."

Momenteel is nog niet duidelijk hoe de Indiase variant in het woonzorgcentrum terechtgekomen is. Er is geen link tussen de bewoners en het personeel enerzijds en India anderzijds, door bijvoorbeeld reizen. (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS)

Ook dit kan u interesseren