Tagtik

Uitnodiging tot vaccinatie voor meisje dat 30 jaar geleden verdween

De mama van Nathalie Geijsbregts moest toch even slikken toen ze plots in haar brievenbus thuis in Wuustwezel een vaccinatie-uitnodiging zag liggen voor haar dochter die dertig jaar geleden spoorloos verdween.

Nathalie Geijsbregts verdween op 26 februari 1991 in het Vlaams-Brabantse Leefdaal, waar ze stond te wachten op de bus naar school. Vermoedelijk werd ze ontvoerd.

Dat ze nu door een pijnlijke vergissing uitgenodigd wordt om gevaccineerd te worden, is opvallend. "Het is een dubbel gevoel", reageert vader Eric Geijsbregts. "Enerzijds is het pijnlijk om daar weer eens mee geconfronteerd te worden. Anderzijds zijn we ook opgelucht dat ze niet vergeten is. Dat ze niet uitgeschreven is. Ik denk trouwens dat veel families van vermisten in deze periode zo’n uitnodiging in de bus zullen krijgen."

De kans is inderdaad groot dat ook andere families van vermisten zo een uitnodiging in de bus krijgen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid baseert zich immers op het Rijksregister om uitnodigingen te sturen in de volgorde van de leeftijd die op dat moment aan de beurt is.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren