Tagtik

Vader gaf 14-jarige geweer als kerstcadeau: hij richt vervolgens bloedbad aan op school

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14), is gearresteerd omdat hij zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven heeft, nadat de twee nochtans eerder ondervraagd waren wegens dreigementen over een schietpartij op school. Het zou de eerste keer zijn dat in de staat Georgia een ouder gearresteerd wordt voor een schietpartij door een kind. 

De 14-jarige Colin Gray werd gearresteerd en inmiddels beschuldigd van vier aanklachten voor onvrijwillige doodslag, twee voor tweedegraads moord, en acht voor wreedheid tegen kinderen.

Colin Gray heeft volgens politiebronnen aan speurders gezegd dat hij het geweer dat bij de schietpartij werd gebruikt, van het type AR-15, als kerstcadeau gaf aan zijn zoon in december 2023. Dat is maanden nadat Colin en Colt Gray in mei 2023 ondervraagd werden door de politie wegens online dreigementen over een schietpartij op school.

Woensdag zijn twee leerlingen en twee leerkrachten om het leven gekomen bij de schietpartij op de Apalachee High School in Winder, een gemeente ten oosten van de Amerikaanse stad Atlanta. Negen mensen raakten gewond, het gaat om 8 leerlingen en 1 leraar. 

De schutter is de 14-jarige Colt Gray die zelf les volgt aan de school. Het was slechts zijn tweede dag op de school. Hij moest zich vorig jaar al een eens gaan verantwoorden bij de politie voor dreigementen omtrent een 'school shooting', samen met zijn vader. Toch besloot zijn vader dat het een goed idee was om hem een geweer cadeau te doen voor Kerstmis. Hij gaf zich woensdag over toen politie-agenten hem op school onder schot namen. 

(SR for Tagtik/Source: ABC/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren