Tagtik

Vakantie zal niet van een leien dakje lopen

Zonder zorgen op vakantie vertrekken zal deze zomer moeilijker zijn dan andere jaren en daar zijn verschillende redenen voor.

Wie met het vliegtuig op vakantie gaat, kan zich maar beter wapenen met een flinke portie geduld. De voorbije weken zijn er door grote personeelstekorten lange wachtrijen in luchthavens als Schiphol of in Engeland en Ierland. Die personeelstekorten kunnen zich ook voordoen in andere luchthavens in Europa. De uittocht op Zaventem kan dan nog eens bemoeilijkt worden door een staking van personeel van Brussels Airlines, Ryanair en Aviapartner.

Wie met het vliegtuig vertrekt en zijn vakantiebestemming met de auto wil verkennen, kan te maken krijgen met een groot tekort aan huurauto's. Omdat tijdens de coronacrisis het toerisme op een heel laag pitje stond, deden veel autoverhuurbedrijven een groot deel van hun vloot van de hand. Er zijn dus weinig huurauto's beschikbaar en de huurprijs is enorm gestegen.

Wie met de eigen auto op vakantie gaat, is ook niet meteen zorgenvrij. Zeker niet wie met een elektrische wagen rijdt: die autobestuurders kunnen extra stress ervaren om een vrije laadpaal te vinden op weg naar hun vakantiebestemming.

Eens op de vakantiebestemming, zullen toeristen nog altijd goed moeten nagaan welke maatregelen er toch nog gangbaar zijn in de strijd tegen het coronavirus.

(HL/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren