Tagtik

Van Ranst beetgenomen door 'superfan' op VTM

Viroloog Marc Van Ranst is sinds de start van de pandemie een veel gevraagde expert die de media en bijgevolg de bevolking meer uitleg verschaft over het coronavirus en de verspreiding daarvan. We zouden hem zelfs een 'BV' mogen noemen. In die hoedanigheid werd hij in het VTM-programma 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' in het ootje genomen.

Een studente komt Van Ranst om een handtekeningen en een selfie vragen. Maar niets is wat het lijkt. Het gaat immers om een actrice en de toevallige ontmoeting is op poten gezet door het tv-programma om de viroloog beet te nemen.

Van Ranst stemt er met plezier mee in om de studente wetenschappen een handtekening te geven. Dan merkt hij echter op dat het meisje een wel heel grote fan blijkt te zijn. Op haar rugzak staat immers zijn naam met een hartje getekend. De studente geeft hem verder nog complimenten over hoe hij zijn job tijdens de coronapandemie beoefent. Het gaat echter nog verder. De kaft waarin ze haar cursus wetenschappen bewaart, is bedekt in foto's van Marc Van Ranst die ze uit magazines en kranten knipt. Het wordt op dat moment al ietsje ongemakkelijker voor de viroloog, maar hij blijft vriendelijk. De programmamakers van 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' gaan nog een stapje verder met hun verborgen camera-grap. Van Ranst besluit om een foto te nemen van de kaft, die hij inmiddels signeerde, aangezien hij nog nooit iemand ontmoet heeft die foto's van hem bewaart.

Ten slotte vraagt de superfan om een selfie, waar Van Ranst mee instemt. Vervolgens wordt echter een videoboodschap van zijn vrouw afgespeeld op het scherm van de smartphone. 'Om selfies te nemen met groupies heb je tijd, waarom pak je je telefoon niet op voor mij?', klinkt het waarna de Antwerpse viroloog beseft dat hij beetgenomen werd en in het schaterlachen uitbarst.

(Skwadra by Tagtik/Source: Hoe zal ik het zeggen/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren