Tagtik

Vandenbroucke bezorgd om coronacijfers

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke raadt de Belgen aan om zich na de herfstvakantie opnieuw te organiseren om te telewerken.

"We moeten nu dringend actie ondernemen, gelukkig is er de vaccinatie, die beschermt ons tegen een catastrofe. Maar als dit zo doorgaat, dan gaan we door de kritische drempel van 500 mensen op intensieve, dat is ernstig. We moeten onmiddellijk op de rem gaan staan", stelt Vandenbroucke in De Ochtend op Radio 1. Na de herfstvakantie opnieuw telewerken, is dan ook noodzakelijk om de coronacijfers opnieuw naar beneden te krijgen, stelt de minister. "Ook in bedrijven zijn er immers veel mensen afwezig als gevolg van het coronavirus. Dus het is ook in het belang van de bedrijven zelf. Als we meer telewerken, zitten er ook minder mensen op trein, tram en bus."

Nieuwe maatregelen komen er voorlopig niet, maar de huidige regels moeten echt wel strikt opgevolgd worden, vindt VDB. "We moeten zeer voorzichtig zijn, mondmaskers op, afstand houden, ik weet dat dat een teleurstellende en moeilijke boodschap is, maar we moeten dit onder ogen zien. En wie zich ziek voelt, denkt besmet te zijn, moet zich laten testen. Mensen moeten niet meteen naar de huisarts, je kan vanaf nu een website gebruiken waarop je je symptomen kan ingeven om een testcode te krijgen, je hoeft je huisarts niet meer lastig te vallen. "

(Skwadra by Tagtik/Source: De Ochtend/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren