Tagtik

Verdachte ontvoering Cleo (4) opnieuw naar ziekenhuis (VIDEO)

De vierjarige Cleo verdween uit een tent bij een kampeertripje. De verdwijningszaak hield Australië meer dan 2 weken in de ban. Ze werd teruggevonden in een huis in de plaats Carnarvon, vlak bij de plaats waar de kleine Cleo met haar ouders woont.

Een 36-jarige verdachte werd al gearresteerd: volgens de politie heeft de man geen banden met de familie van de kleuter. De man was volgens hoofdinspecteur Rod Wilde gekend bij de politie, al kwam hij pas dinsdag als verdachte in het vizier. De kampeerplaats waar het meisje uit de tent van haar gezin werd meegenomen bevond zich op zo’n 70 kilometer van de woning van de hoofdverdachte in Carnarvon. Het blijft voorlopig gissen naar zijn motieven.

De 36-jarige man werd woensdag even naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij in de politiecel plots met zijn hoofd tegen de muur zou beginnen slaan zijn en hoofdwonden opliep. De hoofdverdachte werd intussen al voor de tweede keer naar het ziekenhuis gebracht. “We moeten voor zijn welzijn zorgen en verzekeren dat hij gevoed en uitgerust is, en medisch en mentaal in orde is voor we hem naar behoren kunnen ondervragen, anders zal de integriteit van die ondervraging niet standhouden in de rechtszaal”, vertelt adjunct-politiecommissaris van West-Australië Col Blanch naar aanleiding van zijn ziekenhuisopname donderdagochtend.

Intussen lijkt het goed te gaan met de kleine Cleo. De premier van West-Australië Mark McGowan en politiesergeant Cameron Blaine ontmoetten het meisje en haar familie en vertelden donderdagmiddag dat ze vrolijk leek, en een ijsje at.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook WA Police Force)

Ook dit kan u interesseren