Tagtik

Versnelling in stijging besmettingen en overlijdens na corona

Het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus versnelt. Op weekbasis stijgt dat aantal nieuwe besmettingen met bijna 20%. Het aantal sterfgevallen verdubbelt ten opzichte van vorige week.

Tussen 8 en 14 oktober werden per dag gemiddeld 60,4 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met +5% op weekbasis. Momenteel liggen er 790 coronapatiënten in het ziekenhuis (+8% op weekbasis), van wie 192 op een afdeling intensieve zorg (-2% op weekbasis). 103 van hen moeten worden beademd (-10% op weekbasis).

In de periode tussen 5 en 11 oktober stierven per dag gemiddeld 10,7 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging met +47% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 5 en 11 oktober werden elke dag gemiddeld 2.277 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een stijging met +19% op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 5,3% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 1,06.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be /Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren