Tagtik

Vlaamse scholier (16) in elkaar geslagen door Brusselse jongeren

Afgelopen donderdag heeft zich opnieuw een triest incident van geweld afgespeeld. Een 16-jarige scholier werd er afgeronseld door enkele Brusselse jongeren. De daders vielen de vriendin van het slachtoffer al geruime tijd lastig. Het Parket opende inmiddels een onderzoek.

Het is Vlaams Belang-Kamerlid en Denderleeuws gemeenteraadslid Kristof Slagmulder die de beelden op sociale media plaatste. Daarop is te zien hoe het slachtoffer langs achteren wordt aangevallen door een jongere van Afrikaanse origine. "De jongen mocht vandaag het ziekenhuis verlaten maar moet zich nog geregeld laten onderzoeken. Hij kreeg meer dan tien slagen op het hoofd. Hij werd zelfs met een kruk geslagen, maar dat staat niet op de beelden. Het slachtoffer is erg aangedaan.", aldus Slagmulder. De aanval met de kruk werd ook door de moeder van de jongen bevestigd.

De Afrikaanse daders zouden de vriendin van het slachtoffer seksueel bedreigd hebben. De minderjarige dader werd vrijdag uit de klas in het Leonardo College verwijderd, hij zou al meermaals van school zijn moeten veranderen wegens gedrags- en agressieproblemen. "Het gaat om een Afrikaans groepje jongeren die haar al een tijdje lastig vielen, en mijn zoon was er niet gerust op, daarom is hij haar gaan halen van school.", aldus de moeder van het slachtoffer.

De politie van Denderleeuw was niet bereikbaar voor commentaar. Ze hebben wel bevestigd dat er een onderzoek is opgestart.  De aanval werd door leden van het groepje zelf gefilmd en online geplaatst.

Volgens Slagmulder wordt de Denderstreek geteisterd door Brusselse jongeren. "De allochtone jongeren komen uit Brussel stad of de Brusselse rand om hier overlast te bezorgen en criminele feiten te plegen. We ondervinden heel veel problemen. Vorige week werd er in de stationsbuurt nog iemand overvallen.", zo klinkt het. (Skwadra by Tagtik/Source: PAL NWS)

Ook dit kan u interesseren