Tagtik

Vlieghe: het is kwart voor 12

Volgens professor Erika Vlieghe is het kwart voor 12. Zij kan zich dan ook vinden in het voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Die wil mondmaskers verplichten vanaf de leeftijd van negen jaar.

"Het is kwart na twaalf.", zegt Vlieghe bij VTM Nieuws. "We hebben hiervoor al gewaarschuwd voor de zomer. Die waarschuwing hebben we nog eens herhaald in september. Ik denk dat het belangrijk is dat we ons realiseren dat er iets aan de hand is en dat het tegelijk geen falen is van de vaccinatie.", klinkt het.

"Het is een gebrek aan maatregelen geweest in combinatie met een agressief virus. Dat doet ons nu de das om", aldus Vlieghe. Ze is ook voorstander van een coronatest bovenop de coronapas, bijvoorbeeld voor het uitgaansleven of bij andere evenementen. Met andere woorden ook voor gevaccineerden. "We denken dat dit een goed idee is voor situaties die een hoog risico met zich meebrengen. Wanneer je je masker niet aan kan houden of geen afstand kan houden, zoals in het uitgaansleven", zegt Vlieghe.

"Als je de scholen op een duurzame manier kan openhouden met het dragen van een masker en het meten van CO2, dan zijn dit stappen die kunnen helpen om iedereen gezond te houden", besluit ze. (Skwadra by Tagtik/Source: VTM Nieuws)

Ook dit kan u interesseren