Tagtik

Vreselijk: Vader sluit zich buiten, baby sterft opgesloten in auto

Maandag zag een voorbijganger een baby liggen in een auto met Belgische nummerplaat die geparkeerd stond langs het industrieterrein Spaanse Polder, ten noordwesten van Rotterdam. Het kindje leek in slechte gezondheid. De man aarzelde geen seconde en verwittigde de hulpdiensten.

De baby zat in het kinderzitje op de achterbank van de grijze Audi. Nog voor de hulpdiensten arriveerden liep een man schreeuwend rond de auto, hij sloeg uiteindelijk zelf het zijraampje van de wagen in om het kind te bevrijden. Het was de vader van het kind. Hij hield het jongetje in zijn armen tot de hulpdiensten aankwamen. Hij vertelde omstaanders dat hij zichzelf per ongeluk had buitengesloten uit de wagen. Hij had zijn autosleutels niet bij zich.

De hulpverleners hebben nog geprobeerd om de baby te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. Het jongetje zat te lang zonder lucht in de gesloten wagen en stierf. 

De 33-jarige vader van het kind werd meegenomen door de politie en werd daags nadien opnieuw vrijgelaten. De politie onderzoekt wat er exact gebeurd is. “Het lijkt hier te gaan over een zeer tragische gebeurtenis”, meldt de politie. De vader is afkomstig uit Rotterdam.

Het was maandag 25 graden in Rotterdam, opvallend warmer dan de dagen voordien. Het kindje zou dus kunnen bezweken zijn aan de hitte en dehydratatie in de wagen.

(FVDV for Tagtik/Source: Telegraaf/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren