Tagtik

Wietplantage ontdekt bij ex-Rode Duivel

De onderzoeksrechter heeft ex-Rode Duivel Geoffrey Mujangi Bia woensdag aangehouden nadat de politie een wietplantage aantrof in de kelder van zijn woning in Zellik.

Arbeiders van een elektriciteitsfirma moesten dinsdag een kijkje gaan nemen in het huis van Mujangi Bia omdat er een elektriciteitspanne was. De elektriciens roken bij hun aankomst in de woning van de ex-Rode Duivel echter al meteen wat er aan de hand was. De indringende wietgeur viel hen meteen op. In de kelder troffen ze een heel grote cannabisplantage aan van ruim 1.000 planten, met de bijhorende technische installatie. De oorzaak van de elektriciteitspanne bleek daar dan ook te liggen. De arbeiders verwittigden de politie, waarna de onderzoeksrechter besloot om Geoffrey Mujangi Bia aan te houden.

Mujangi Bia kwam in 2009 tweemaal uit voor de Rode Duivels op een tornooi in Japan. Vorig seizoen kwam Mujangi Bia uit voor de Israëlische middenmoter Maccabi Petah Tikva, maar nu zou hij geen club of contract meer hebben. Mujangi Bia verblijft momenteel in de gevangenis van Sint-Gillis.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook Mujangi-Bia)

Ook dit kan u interesseren