Tagtik

Zelenaar duwt kersverse bruid van klif in Bali

De nu 50-jarige Kris P. uit Zele zou op 12 augustus van 2019 zijn kersverse bruid van een metershoge rots in Bali in zee hebben geduwd. Als bij wonder overleefde slachtoffer Nancy de aanslag.

Kris P. wordt beschuldigd van moordpoging. De dader blijkt daarnaast ook nog heel wat gruwelijke feiten op zijn kerfstok te hebben. Zo staat hij nu ook terecht voor verschillende bijzonder geweldaddige verkrachtingen. “Hij zag zijn vrouwen graag”, zei de procureur-generaal. “Hij zag ze graag blauw, hij zag ze graag bloeden en hij zag ze graag pijn lijden.” De procureur-generaal bestempelde Kris P. meermaals als een leugenaar, een sadist en een manipulator. “Hij is een seksueel roofdier dat er plezier in vindt om zijn partners pijn te doen”, klonk het.

Kris P. kreeg in eerste aanleg achttien jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. In beroep vorderde de procureur-generaal maandag de maximumstraf van twintig jaar plus de tien jaar terbeschikkingstelling. Kris P. blijft de feiten echter ontkennen of minimaliseren. Hij gaat dan ook voor de vrijspraak. De uitspraak valt op 21 februari.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren