Tagtik

Ziekenhuis smeekt: 'Draai besmettingskraan dicht!'

Het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) roept in een overtuigende video de bevolking op om 'de besmettinsgkraan dicht te draaien'. Alleen door de viruscirculatie naar beneden te krijgen, kan immers nog worden voorkomen dat de ziekenhuizen overspoeld raken.

Artsen en ziekenhuismedewerkers richten zich in deze beklijvende video tot de Belgische bevolking. "Met de hulp van iedereen kunnen we het tij nog keren", zegt Katrien Bervoets, algemeen medisch directeur van ZNA echter. "Daarom vragen we met héél ons hart: beperk je contacten. Draag een masker correct, dus ook over je neus. Was je handen en ventileer. Hou afstand. Laat je testen bij klachten. En laat je vaccineren. Zo heb je tot 14 keer minder kans dat je onnodig op intensieve zorg terechtkomt."

Het ZNA stelt dat deze oproep momenteel van levensbelang is om ervoor te zorgen dat mensen die dringende hulp nodig hebben, zoals verkeersslachtoffers en mensen die een beroerte of hartaanval kregen, de komende tijd nog steeds de nodige zorg zouden kunnen krijgen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren