Tagtik

Doncic: “Het is een zegen om Irving in ons team te hebben”

Zoals wel vaker het geval is met Luka Doncic en Kyrie Irving (33 punten per persoon), boekte Dallas een derde overwinning op rij (116-107) in de serie tegen Minnesota (3-0) en is het nu nog maar één overwinning verwijderd van de NBA Finals. Na de wedstrijd zei de Sloveen dat hij “gezegend” was om Irving in zijn team te hebben.

Dallas staat met één been in de NBA Finals. Zestien jaar na hun enige kampioenschap (een 4-2 overwinning op Miami in het seizoen 2010-2011) hebben de Mavericks nog nooit zo dicht bij een terugkeer in de Finals gestaan. De Texanen versloegen de Timberwolves zondagavond voor de derde keer op rij in de Western Conference-finale (116-107) en staan nu met 3-0 voor.

De overwinning van de Mavs kwam aan het einde van de wedstrijd tot stand dankzij Luka Doncic en Kyrie Irving, die samen 66 punten scoorden, waarvan 21 in het laatste kwart. Na de wedstrijd was de Sloveen vol lof over zijn Amerikaanse teamgenoot, die hij omschreef als “Mr Fourth Quarter”.

Luka Doncic (Dallas Mavericks guard), na de 116-107 overwinning op Minnesota in Game 3 van de Western Conference finale, over Kyrie Irving: “Ja, het is ongelooflijk (de beslissende baskets van Irving aan het einde van de wedstrijd, nvdr.). Daarom noemen sommige mensen hem ‘Mr. Fourth Quarter’. Hij is gewoon ongelooflijk. Hij scoorde 33 punten, 12 punten in het vierde kwart, het voelde alsof hij er 20 scoorde. Hij is geboren voor deze situatie. Hij is geboren voor moeilijke situaties. Daarom geven we hem de bal.“

“Eerder, toen we met negen punten verschil wonnen, zei ik tegen hem dat ik moe was. Hij zei me dat dat normaal was, dat het zo hoorde. Hij bracht die rust in ons team en in mij, volwassenheid. En het is ongelooflijk om hem in ons team te hebben en elke dag van hem te leren. Hij heeft altijd positieve energie. Het is een zegen om hem in ons team te hebben.”

(Redactie/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren