Tagtik

Djokovic nadert Sinner op de ranglijst

Na de nederlaag van Jannik Sinner in de kwartfinales van de Montreal Masters 1000 ziet de Italiaanse nummer 1 van de wereld Novak Djokovic dinsdag achter zich komen, na de laatste update van de ATP-ranking.

Met zijn overwinning in Canada bereikt Alexei Popyrin zijn hoogste ranking in zijn carrière (23e). Hoewel Jannik Sinner nog steeds de nummer 1 van de wereld is met 8.770 punten na de laatste update van de ATP-ranking die dinsdag is gepubliceerd, ziet hij Novak Djokovic gevaarlijk dichtbij komen. Met 8.460 punten staat de Serviër nu slechts 310 punten achter de Italiaan, die hem op 10 juni inhaalde aan de top van de wereldranglijst.

Deze toenadering heeft niets te maken met de recente overwinning van Djokovic op de Olympische Spelen in Parijs, aangezien het Olympische tennistoernooi geen invloed heeft op de ATP-ranglijst omdat er geen punten worden toegekend. Het was eigenlijk de nederlaag van Sinner in de kwartfinale in Montreal, als titelverdediger van de Canadese Masters 1000, die hem 800 punten kostte.

Is dit genoeg voor Djokovic, die al het record in handen heeft van de meeste weken als nummer 1 (428), om nog een week te genieten van de top van het mannentennis? Nog niet. De Cincinnati Masters 1000 staat voor de deur en dit keer is het titelverdediger Djokovic die zijn titel niet kan verdedigen, omdat hij heeft besloten niet deel te nemen. Hierdoor verliest hij 1.000 punten, waardoor Sinner een boost krijgt op de ranglijst.

In de top 10 stijgt Andrey Rublev, maandag finalist op de Masters 1000 in Montreal, twee plaatsen naar de zesde plaats. Maar de grote winnaar van de week is Alexei Popyrin. De Australiër, winnaar van zijn eerste Masters 1000 in Quebec, steeg 39 plaatsen naar net buiten de Top 20 (23e), zijn beste ranking in zijn carrière.

Een andere Australiër, Alex de Minaur, verliest: hij verliest 600 punten van de finale van vorig jaar op de Canadese Masters 1000, waar hij dit jaar niet bij was, en zakt van de zevende naar de tiende plaats op de wereldranglijst.

(Rémi Laxague/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren