Bayern wint dankzij historische Muller

De Beierse club won met 2-0 van Freiburg dankzij Harry Kane en Thomas Müller, die in zijn 710e optreden de speler werd met het grootste aantal wedstrijden in de geschiedenis van Bayern München.

Bayern beleefde zondag een rustige middag met een gemakkelijke 2-0 overwinning op Freiburg. Het resultaat was hun tweede overwinning in twee wedstrijden, na de 3-2 zege op Wolfsburg van vorige week. Bayern nam het initiatief in de eerste helft, vooral dankzij de activiteiten van hun aanvallende middenvelders Jamal Musiala en Michael Olise, maar ging met een kleine voorsprong de rust in na een handsbal in het strafschopgebied toen de Fransman voorzette op Harry Kane. De Fransman zette de bal met gemak om (38e). Het publiek in de Allianz Arena moest wel lang wachten tot de ploeg van Vincent Kompany weer zou scoren.

Freiburg daarentegen ging de tweede helft in met een grotere doelgerichtheid en een hoger blok, wat de passing van de Bayern ernstig belemmerde. Daarna gebeurde er niet veel meer, tot de memorabele entree van Thomas Müller (59e).

De 34-jarige veteraan kreeg zondag een staande ovatie van het publiek toen hij zijn 710e wedstrijd voor Bayern speelde en daarmee de speler met de meeste optredens in de clubgeschiedenis werd, vóór Sepp Maier. Hij vierde het met een prachtig doelpunt: Serge Gnabry vond hem bij de tweede paal, hij versloeg Maximilian Eggestein met een sublieme controle over de rechtervoet en schoot met links raak (78e). Het was zijn 245e doelpunt in alle competities voor München.

De Bayern fans betoonden hem eer met een spandoek met de tekst “Petje af, bedankt en ga zo door”. Ondertussen kreeg München bijna een doelpunt tegen vanaf de penaltystip, maar de onfortuinlijke Lucas Holer kon met zijn schot alleen de tribune vinden.

(Flavien Trésarrieu/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)