Tagtik

Jérémy Doku, een overroepen speler?

Nu Jérémy Doku zijn tweede seizoen bij Manchester City ingaat, beginnen er twijfels te rijzen over de vraag of de Belgische vleugelspeler zijn potentieel wel waarmaakt. Ondanks het feit dat hij vorig seizoen 18 keer in de basiself van City stond en hij ruimschoots de kans kreeg om zijn talenten te laten zien, is de impact van Doku eerder teleurstellend geweest. Vooral als we naar doelpunten kijken.

Doku staat bekend om zijn explosieve snelheid en uitzonderlijke dribbelvaardigheid en voegt zeker een dynamisch element toe aan de aanval van City. Zijn doelpuntenaantal blijft echter bescheiden, met slechts 18 competitiedoelpunten op zijn naam sinds het begin van zijn profcarrière. Voor een speler in een team als Manchester City, met hoge normen en verwachtingen, geeft dit reden tot bezorgdheid over zijn effectiviteit als aanvallende dreiging.

Vorig seizoen draaide de rol Doku meer om het creëren van kansen dan om het afmaken ervan. Vaak gebruikte hij zijn snelheid om verdedigingen uit te rekken en ruimtes vrij te maken voor zijn teamgenoten. Hoewel dit waardevol is, vraagt de Premier League meer van zijn aanvallers, vooral in een club waar het cruciaal is om kansen om te zetten. Ondanks zijn onmiskenbare talent moet Doku nog bewijzen dat hij consequent het eindproduct kan leveren dat City nodig heeft om zijn dominantie te behouden.

Als conclusie geldt zeker dat Jérémy Doku weliswaar flair en creativiteit toevoegt aan Manchester City, maar dat zijn doelpuntenaantal tot nu toe (3 goals en 8 assists in 18 optredens als starter in de Premier League in 2023-24) suggereert dat hij misschien niet het aanvallende topwapen is dat het team nodig heeft.

Nu hij aan zijn tweede seizoen bij City begint, staat Doku onder druk om zijn ruwe talent om te zetten in consistente, tastbare resultaten op het veld.

(EYE OF THE GAME  with Tagtik - Picture : © EYE OF THE GAME)

EYE OF THE GAME analyseert elke week duizenden doelpunten om relevante gegevens te creëren die het spelpatroon van elke club ontcijferen en accuraat de sterke en zwakke punten van de spelers in 37 kampioenschappen en competities identificeren. EYE OF THE GAME staat ten dienste van de media, clubs en spelersmakelaars, en is een gerespecteerde speler in de voetbalwereld.

 

Ook dit kan u interesseren