Tagtik

Spaanse pers ontziet Mbappé en prijst Endrick

Het debuut van Kylian Mbappé in het Bernabéu verliep niet zoals gehoopt. Toch kreeg hij van de Spaanse pers weinig kritiek. De aandacht ging vooral uit naar de jonge Braziliaan Endrick, die scoorde nadat hij Mbappé had vervangen.

Niet alle eerste keren zijn hetzelfde. Waar Mbappé bij zijn officiële debuut in de Europese Supercup tegen Atalanta nog indruk maakte met een doelpunt, verliepen zijn eerste wedstrijden in La Liga en op het Bernabéu een stuk moeizamer. De Franse sterspeler wist in beide duels niet te scoren en blonk niet uit. Zijn acties mislukten keer op keer, en hoewel hij als nieuwe nummer 9 van Real Madrid in de schijnwerpers stond, was het Endrick die de show stal, aldus de Spaanse pers.

Op maandag 26 augustus plaatsten de Madrileense kranten AS en Marca de 18-jarige Endrick op hun voorpagina’s. “Het had de avond van Mbappé moeten zijn, maar uiteindelijk ging alle aandacht naar Endrick,” vatte AS samen. Desondanks blijft de Madrileense pers mild voor Mbappé. Marca stelt bijvoorbeeld dat “Kylian er stond, zich liet zien, maar zijn teamgenoten zagen hem niet. Dit zal goedkomen. Het is slechts een kwestie van tijd.” Ze herinneren er ook aan dat Zidane bij zijn debuut in het Bernabéu niet scoorde. AS-journalist Diego Barcala is ervan overtuigd dat Mbappé niet dezelfde weg zal bewandelen als Kaka of Hazard.

De Catalaanse pers was iets kritischer, maar ook zij bleven gematigd. Mundo Deportivo somde de gemiste kansen van Mbappé op en concludeerde dat de Fransman nog “zijn plek zoekt in zijn nieuwe thuis”, vooral na zijn wissel voor Endrick, die laat in de wedstrijd scoorde. Sport benadrukte het verschil tussen de “overduidelijke” misser van Mbappé en de “klinische” afwerking van Endrick. Toch lag de focus voor hen elders: “Er was veel verwachting rond het debuut van Mbappé, maar belangrijker was dat het team zich verder ontwikkelde.”

Mbappé krijgt aanstaande donderdag een nieuwe kans om zich te bewijzen, tijdens de competitiewedstrijd tegen Las Palmas.

(Louis Leymarie/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren