Tagtik

Suarez kondigt zijn afscheid als international aan

De Uruguayaanse legende Luis Suarez heeft aangekondigd dat hij vrijdagavond tegen Paraguay de laatste wedstrijd van zijn interlandcarrière zal spelen.

De man, die al emotioneel was op een persconferentie, met 69 doelpunten in 142 optredens, kondigde het einde van zijn internationale carrière aan met een trillende stem: “Vrijdag (zaterdag in Belgische/Nederlandse tijd) speel ik mijn laatste wedstrijd voor het nationale team."

Luis Suarez, die in 2011 de Copa America won, zal de geschiedenis van het internationale voetbal ingaan vanwege zijn controversiële doelpunt tegen Ghana op het WK 2010.

In zijn laatste grote internationale wedstrijd maakte de emblematische nr. 9 de gelijkmaker tegen Canada (90+2), voordat hij de strafschoppen won in de play-off voor de derde plaats op de laatste Copa America. Vrijdagavond (1.30 uur Belgische/Nederlandse tijd) speelt hij zijn laatste wedstrijd voor zijn land tegen Paraguay, als onderdeel van de kwalificaties voor het volgende WK. Maar de wedstrijd zal van weinig belang zijn voor het Estadio Centenario in Montevideo, vergeleken met de laatste bal die El Pistolero voor zijn land afvuurde, 17 jaar na zijn eerste cap.

(Louis Leymarie/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren