Tagtik

Waarom Arsenal niet graag naar Aston Villa trekt

Tijdens de voorbereiding van Arsenal op de uitwedstrijd tegen Aston Villa van zaterdagnamiddag, doemen wellicht de herinneringen op aan de frustrerende nederlagen van vorig seizoen. The Gunners kwamen twee keer tekort tegen Villa, met 1-0 (op Villa Park) en 0-2 (in het Emirates), ondanks dat ze grote delen van beide wedstrijden domineerden.

De defensieve veerkracht van Villa, vakkundig georkestreerd door Unai Emery - die goed bekend is met de tactiek van Mikel Arteta - bleek voor Arsenal niet te overwinnen. Emery's grondige begrip van de aanpak van zijn landgenoot stelde Villa in staat om een feilloze verdedigingsstrategie uit te voeren, waardoor Arsenal op afstand werd gehouden en twee keer op de nul werd gehouden.

Dit seizoen moet Arsenal een manier vinden om door de formidabele verdediging van Villa heen te dringen als ze een nieuwe teleurstelling  buitenshuis willen voorkomen. Ondanks hun betere prestaties weten de Gunners dat op Villa Park alleen de eindscore telt. Ze zullen op hun best moeten zijn om beter te doen dan vorig seizoen.

(EYE OF THE GAME  with Tagtik - Picture : © EYE OF THE GAME)

EYE OF THE GAME analyseert elke week duizenden doelpunten om relevante gegevens te creëren die het spelpatroon van elke club ontcijferen en accuraat de sterke en zwakke punten van de spelers in 37 kampioenschappen en competities identificeren. EYE OF THE GAME staat ten dienste van de media, clubs en spelersmakelaars, en is een gerespecteerde speler in de voetbalwereld.

 

Ook dit kan u interesseren